Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ka ndonjë dallim mes mes’hit të burrave dhe të grave?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu Fetaua ue Rasail Shejkh Ibn Uthejmin (4/181)
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka ndonjë dallim mes burrave dhe grave në lidhje me dhënien mes’h çorapeve?

Përgjigje: Nuk ka dallim në mes burrave dhe grave në lidhje me këtë çështje. Është e rëndësishme që ta dimë një rregull themelor, i cili është: “Ajo që është e ligjësuar për burrat, është e ligjësuar edhe për gratë; ajo që është e ligjësuar për gratë, është e ligjësuar edhe për burrat, përveç nëse ka ardhur ndonjë provë specifike që i dallon ata nga ato në ndonjë gjykim të caktuar.

Shpërndaje: