“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A ka pasur ndonjë popull që Allahu nuk u ka dërguar profet?

Imam Muhammed bin Abdil-Vehab (v. 1206)

Burimi: 50 pyetje dhe përgjigje në çështje të Besimit, fq 18.

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka ndonjë popull që Allahu nuk u ka dërguar ndonjë të Dërguar, i cili i ka urdhëruar ata që ata ta adhurojnë vetëm Allahun dhe të qëndrojnë larg nga zotat e rrejshëm?

Përgjigje: Nuk ka asnjë popull që Allahu nuk u ka dërguar të Dërguar. Argument për këtë është se Allahu ka thënë:

وَلَقَدْ بَعَثْنَا فِي كُلِّ أُمَّةٍ رَّسُولاً أَنِ اعْبُدُواْ اللّهَ وَاجْتَنِبُواْ الطَّاغُوتَ

“Ne dërguam në çdo popull të dërguar që t’u thonë: ”Adhuroni vetëm Allahun, e largojuni tagutit (shejtanëve ose çdo gjëje tjetër që adhurohet pos Allahut)!” 1


1 En-Nahl 16:36

Shpërndaje: