Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A ka xhumaja nafile para farzit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/1431-82.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ka katër rekate nafile para namazit të xhumasë?

Përgjigje: Namazi i xhumasë nuk ka nafile para tij, megjithatë, fale atë që të vjen e lehtë, dhe fale sunetin pas namazit të xhumasë. Më së paku  falet dy rekate dhe më së shumti katër apo gjashtë rekate sipas disa transmetimeve. Pas çdo dy rekateve e përfundon namazin me selam.

Shpërndaje: