“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A konsiderohet prej Hauarixhëve ai që bën tekfir për shkak të mëkateve të mëdha?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Që një person të konsiderohet të jetë prej Hauarixhëve, a duhet ai të bëjë tekfir për shkak të gjitha mëkateve të mëdha?”

Përgjigje: “Ai që bën tekfir për shkak të mëkateve të mëdha, të cilat janë më të vogla se shirku, ai është prej Hauarixhëve, sepse ky është besimi i Hauarixhëve dhe i Mutezilive.”

Shpërndaje: