Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A krahasohet Sejjid Kutbi me Imam Neveviun dhe Ibn Haxherin?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Nëse paralajmërohet kundër librave të Sejjid Kutbit, disa thonë se edhe Neveviu dhe Ibën Haxheri kishin gabime.”

Përgjigje: A” është Sejjid Kutbi i barabartë me Ibën Haxherin dhe Neveviun?

Jo! Ibën Haxheri dhe Neveviu janë prej Ehlul-Hadithit të cilët kanë gabuar në një aspekt të vetëm. Ata keqinterpretuan Cilësitë e Allahut.

Ndërsa në lidhje me Sejjid Kutbin, atëherë çfarë të themi vetëm për atë që Abdullah ed-Duvejshi ka gjetur 181 gabime në interpretimet e tij që ia ka bërë Kur’anit? Shtuar kësaj gabimet e tija në librin “E drejta shoqërore” e në libra tjera.

Shpërndaje: