Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet agjërimi nafile në ditën e xhuma?

Imam Ahmed bin Hanbel 

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed, faqe. 90-96

Darul-Ma’rifeh
Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Ebu Daudi: E kam pyetur imam Ahmedin në lidhje me atë që agjëron çdo të dytën ditë, e që ndonjëherë i bie të agjërojë ditën e xhuma.

Kurse ai u përgjigj: Nuk është diçka për të cilën duhet shqetësuar shumë. Megjithatë, është e urryer të veçohet qëllimisht dita e xhuma me agjërim.

Shpërndaje: