Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet agjërimi pas 15 Sha’ban deri në fund të muajit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Lika Maftuh bit-Ta’if
Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/liqo-jum_ah-15-08-1435-01.mp3
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar, Allahu të dhëntë sukses! A lejohet agjërimi pas datës 15 të muajit Sha’ban deri në fund të muajit?

Përgjigje: Hadithi thotë:

“Kur të arrijë gjysma e muajit Sha’ban, mos agjëroni!”

Ai që dëshiron hajr, dëshiron të agjërojë, fillon para se të arrijë gjysma e muajit, para se të arrijë gjysma e muajit, dhe nëse e arrin atë gjysma e muajit nuk ka të keqe e vazhdon agjërimin. Ndërsa ai që nuk agjëron deri sa të arrijë gjysma e muajit, hadithi e përfshin këtë, hadithi e ndalon këtë veprim. Po.

Shpërndaje: