Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet betimi mbi profetin?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/2761.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Allahu iu dhëntë mirësi! Prindi jonë i nderuar! Pyetësi thotë: ”Dëgjova njërin prej vëllezërve duke u betuar dhe tha: ”Pasha Allahun dhe Muhammedin të dërguarin e Allahut.” Unë e kundërshtova atë dhe i thashë se kjo është shirk, a është e saktë kjo që kam vepruar?”

Shejkhu: ”Çfarë?”

Pyetësi: ”Thotë: ”Allahu iu dhëntë mirësi!” Dëgjova njërin prej vëllezërve duke u betuar dhe tha: ”Pasha Allahun dhe Muhammedin të dërguarin e Allahut.” Unë e kundërshtova atë dhe i thashë se kjo është shirk, a është e saktë kjo që kam vepruar?”

Përgjigje: ”Nëse ai ka thënë: ”Pasha Allahun dhe të dërguarin e Allahut Muhammedin. Ky betohet në Allahun dhe në Muhammedin, kjo është shirk, kjo është shirk.

Ndërsa nëse thotë: ”Pasha Allahun, Muhammedi është i dërguari i Allahut”, kjo është pohim. Ai e pohon mesazhin e Muhammedit dhe betohet në të. Kjo është diçka e mirë. Kjo është diçka e mirë. Po!”

Shpërndaje: