Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet dërgimi i fëmijëve në shkolla të kufarëve?

Shejkh Ubejd ibn Abdullah el-Xhabiri 

Burimi: http://youtu.be/E7ZoYHzLf1M

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetja: “Shkollat në vendin tonë, ose janë të kufarëve ose të muslimanëve të cilët mbështeten në bidate. Çfarë të bëjë në këtë gjendje?”

Përgjigje: “Dërgoj fëmijët tuaj në shkollat e muslimanëve edhe nëse në to ka bidate. Paralajmëroj fëmijët tuaj për bidatet të cilat gjenden në atë shkollë. Nëse ke mundësi t’i dërgosh fëmijët në shkollë e cila nuk ka bidate, duhet të mundohesh ta bësh këtë, vetëm që ata të mësojnë në shkollë e cila është në Sunnet.”

Shpërndaje: