“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet falja e vitrit mbi kafshën bartëse dhe në mjetet e transportimit?

Imam Ahmed bin Hanbel 

Burimi: Kitabul-Masail ’an Imam Ahmed bin Hanbel nga Ibën Hani en-Nisaburi
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet falja e vitrit mbi kafshën bartëse?”

Përgjigje: ”Po, s’ka të keqe në këtë, por nuk duhet falur namazin farz mbi të.”

Shpërndaje: