Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A i lejohet gruas të falet me pantallona? (1)

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (26)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tafsir%20ayat-03-08-1435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që gruaja të falet në pantallona?

Përgjigje: Gruas nuk i lejohet që të vesh pantallona fare. Ato shfaqin format e saj. Pantallonat nuk i përkasin veshjes së grave muslimane në këtë vend. Pantallona nuk i përkasin rrobave të këtij vendi. Pasi njerëzit e këtij vendi nuk veshin pantallona kështu që asaj nuk i lejohet që të vesh pantallona, sepse ato janë tërheqëse. Ato gjithashtu janë provokuese për shkak se zbulojnë format e saj.

Shpërndaje: