Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet falja me xhemat për atë që ka erë të neveritshme nga ushqimet?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/12039.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Ai i cili ka ngrënë qepë, hudhër apo ndonjë gjë tjetër me ka aromë të keqe, ndërsa koha e namazit veçse ka hyrë, a duhet të falet në këtë gjendje me xhemat apo jo?”

Përgjigje: “Profeti salAllahu alejhi ue selem e ndaloi pjesëmarrjen e këtij njeriu në xhami, sepse kjo aromë i shqetëson namazfalësit.

Në qoftë se ai mund ta heqë këtë erë, duhet ta heq, por në qoftë se atij ende i vjen era duke u ndier dhe shpërndarë tek njerëzit përreth tij, nuk duhet të falet në xhami, sepse ndryshe i kundërvihet ndalesës që bëri Profeti salAllahu alejhi ue selem.”

Shpërndaje: