Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet isbali pa mendjemadhësi?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (34)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majd%20-%2030%20-%2012%20-%201436.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet që të kemi isbal pa mendjemadhësi?

Përgjigje: Jo. Isbali me mendjemadhësi është edhe më i keq. Isbali është i ndaluar dhe mëkat, dhe edhe më keq në qoftë se ai është i ndërlidhur me mendjemadhësi.


Përkthyesi: Isbal do të thotë bartja e rrobave të gjata nën nyjën e këmbës dhe kjo vlen vetëm për meshkujt qofshin ata fëmijë apo të rritur.

Shpërndaje: