Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet leksioni para dhe pas namazit të xhumasë?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilah Huda uen-Nur (135)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Është e lejuar për të pasur leksion pas namazit të xhumasë nëse dëgjuesit e dinë se kjo kohë nuk është diçka e veçantë.”

”Megjithatë, leksioni para namazit të xhumasë është bidat për shkak se kjo është një kohë vetëm për adhurim dhe për leximin e Kuranit, pos kësaj ajo i bezdis ata që falen dhe ata që lexojnë Kuran.”

Shpërndaje: