Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet marrja e dhuratës nga fëmiju?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Mexhmu’ Fetaua Ibën Baz rahimehullah 20\68-69

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për babanë që t’ia marrë dhuratën që ia ka dhënë birit të tij?

Përgjigje: Është e lejueshme për babanë që t’ia marrë dhuratën që ai ia ka dhënë birit të tij, në qoftë se ka dobi nga kjo, e edhe djali mund t’ia japë atë vetë të atit. Kjo është për shkak se Profeti -صلى الله عليه وسلم- ka thënë:

 لَا يَحِلُّ لِرَجُلٍ أَنْ يُعْطِيَ عَطِيَّةً أَوْ يَهَبَ هِبَةً فَيَرْجِعَ فِيهَا إِلَّا الْوَالِدَ فِيمَا يُعْطِي وَلَدَهُ

“Nuk është e lejueshme për askënd që t’i jap dikujt dhuratë e pastaj ta kthej atë, përveç babait i cili i jep dhuratë djalit të tij.” (1)

1) Ahmedi, Ebu Davudi, Tirmidhi, Nesaiu dhe Ibën Maxhe. Ky hadith është autentik sipas Tirmidhiut, Ibën Hibanit dhe Hakimit.

Shpërndaje: