“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet marrja e dijes nga një person i panjohur?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Muntaqo-05–06-1435.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet të marrim dije nga një person, gjendjen e të cilit nuk e dimë? A janë rekomandimet (tezkijet) e dijetarëve kusht që dija të mirret prej tij?

Përgjigje: Nëse tek personi ka dobi, ndërsa ju nuk dini se ai ka gabime, e merrni dijen prej tij. Përfitoni prej tij. Ndërsa nëse personi është bidatçi apo kundërshtues i besimit të Ehl-us-Sunnetit dhe Xhematit, ju nuk duhet të merrni dije prej tij.

Shpërndaje: