“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet martesa me gruan që nuk falë namaz?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (94)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Po ashtu pyet se a lejohet martesa me një grua që e pranon se është muslimane, por nuk falë namaz?

Përgjigje: Jo! Kjo grua është kafire, lënësia e namazit është kafire. Qëllimisht, nëse e braktis namazin qëllimisht.

Shpërndaje: