“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet ngrënia e breshkës?

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmed (3/889)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1198 – E pyeta babanë në lidhje me ngrënien e breshkës.

Ai u përgjigj:

“Tabeini A’ta thoshte se kjo lejohet.”

Babai im tha:

“Lejohet nëse theret.”

E pyeta babanë nëse lejohet ngrënia e saj nëse e hedh në zjarr pa e ther?

Ai u përgjigj: “Jo. Ajo duhet therur.”

Shpërndaje: