Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet përdorimi i ujit për abdes nëse dikush ka futur dorën në të?

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: “Mexhmu’ul-Fetaua” (21/46)
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Nëse një person fut dorën e tij në ujë, a lejohet të përdoret ky ujë për abdes dhe gusël?”

Përgjigje: “Uji nuk ndotet nga ky veprim dhe është i lejueshëm për ta përdor këtë ujë për abdes dhe gusël sipas shumicës së dijetarëve, siç është Imam Maliku, Imam Ebu Hanife, Imam Shafiu dhe Imam Ahmedi. Megjithatë, është thënë se Imam Ahmedi ka thënë se atëherë uji llogaritet si i përdorur. Dhe Allahu e di më së miri.”

Shpërndaje: