“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet pjesëmarrja në festimin e krishtlindjes?

Alameh Mukbil bin Hadi el-Uadi’i (v. 1422)

Burimi: Tuhfat-ul-Muxhib, fq. 62-63

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet pjesëmarrja në festat e krishtera sikurse në festat e krishtlindjeve?

Përgjigje: Kjo nuk është e lejuar. Allahu (te ala) ka thënë:

وَالَّذِينَ لَا يَشْهَدُونَ الزُّورَ

”(Robërit e Zotit janë) Edhe ata të cilët nuk dëshmojnë gënjeshtrën (nuk rrinë aty ku flitet dhe punohet gënjeshtra dhe nuk bëjnë dëshmi të rreme).” 1

As myslimanëve nuk iu lejohet që të festojnë datëlindjen e profetit salAllahu alejhi ue selem, Natën e Miraxhit me 27 natë të muajit Rexhep, natën e gjysmës së muajit Shaban, hixhretin, revolucionin, ditën e nënës, Arbor day2 ose festivale të tjera pagane. Pra sikurse thashë nuk është e lejuar pjesëmarrja në to.


1 25:72

2 Shih https://en.wikipedia.org/wiki/Arbor_Day

Shpërndaje: