“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që gruaja të falet vetë pas rreshtit?

Imam Abdurr-Rrahman bin Nasir es-Sa´di (v. 1376)

Burimi: el-Mexhmu el-Kamileh el-Mu´alafat vol.7 fq.124

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme për gruan që të falet e vetme pas rreshtit nëse ka gra të tjera me të (që janë duke u falur)?”

Përgjigje: ”Nëse ka gra të tjera me të në xhami dhe ato falen pas imamit, atëherë ato duhet të rreshtohen në rreshta sikurse burrat, por në qoftë se ajo është vetë kjo lejohet.”

Shpërndaje: