Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që kafiri t’i bëjë rukje muslimanit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Fet’h-il-Mexhid (28)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%2018%20-%201%20-%201436.mp3

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Është e njohur gjerësisht se kafirit i lejohet që t’i bëjë rukje një muslimanit…

Përgjigje: Si, kush e thotë këtë? Kafirit i lejohet t’i bëjë rukje muslimanit. Kafiri nuk mund të bëjë rukje sipas Sheriatit, e as nuk besonë në të. Personi që bën rukje duhet të ketë një besim të shëndoshë dhe të ketë Teuhid.

Shpërndaje: