“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që myslimanët të varrosen në vendet kufare?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhammed bin Abdil-Vehab (2)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1430-7-18.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme për myslimanët për t’u varrosur në vendet e kufrit? Ata në këtë rast varrosen në cep të një varrezë e cila nuk është e ndarë nga varrezat e kufarëve. Apo ata duhet të dërgohen në vendet islamike?”

Përgjigje: ”Komunitetet myslimane në vendet kufare janë të detyruar të kenë varrezat e tyre. Nuk është e lejuar që myslimanët të varrosen në mesin e mushrikëve. Dhe në qoftë se ata mund ta dërgojnë kufomën në vendin mysliman kështu që është në rregull. Megjithatë, myslimanët duhet të kenë varrezat e tyre dhe ata duhet të jenë të pajisur me mure dhe gardhe në mënyrë që ata të mos nënçmohen.”

Shpërndaje: