“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që një grua të vëjë si kusht para martesës që burri i saj të mos martohet me një grua tjetër?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Masa´il el-Imam Ibn Baz, pyetur nga Abdullah bin Mani el-Utejbi (1/183)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet që një grua të vëjë si kusht para martesës që burri i saj të mos martohet me një grua tjetër?”

Përgjigje: ”Nuk ka asnjë problem me këtë, dhe nëse ai do ta bëjë këtë, atëherë ajo mund të zgjedh nëse ajo dëshiron të qëndrojë ose ta lerë atë.”

Shpërndaje: