Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet që personi i cili është xhunub të agjërojë?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva 

Burimi: Fetvaja nr: (10/327)

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për një person të agjërojë në qoftë se ai është në një gjendje të papastër nga nata kur ai kishte marrëdhënie intime me gruan e tij ose të ngjashme?
 
Përgjigje: Nëse një person zgjohet pasi kishte marrëdhënie me gruan e tij gjatë natës dhe është në një gjendje të papastër, dhe pastaj agjëron, agjërimi i tij është i saktë. E njëjta gjë vlen për personin që bëhet xhunub nga ëndrra, nuk ka asnjë problem që ta vonoj marrjen e guslit derisa para se të përfundoj koha e sabahut. E vetmja gjë që prish agjërimin është nëse keni marrëdhënie gjatë ditës nga hyrja e sabahut e derisa në perëndim të diellit.

Shpërndaje: