Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të agjërohet një ditë e humbur nga Ramazani në ditën e xhuma?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr: 10/347

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Nëse një person ka humbur një ditë agjërimi në Ramazan, a është e lejuar për të që ta agjërojë këtë ditë në ditën e xhuma? Nëse të vepruarit e tillë është gabim, personi i cili ka kompensuar në ditën e xhuma a duhet të bëjë shpagim për këtë?
 
Përgjigje: Nuk është e lejuar për një musliman që të agjërojë në ditën e xhuma kur ai kompenson një ditë të humbur nga Ramazani nëse e agjëron si ditë të vetme (pa ia bashkuar ditën para apo prapa saj).

Shpërndaje: