Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të bëhet rukje në gjuhë jo arabe?

Imam Muhammed bin Ibrahim Al esh-Shejkh

Burimi: Fetua ua rasa’il Shejkh Muhammed bin Ibrahim (1/95)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Është përmendur në librin e Ibnu Tejmijes el-Iktida se ëhtëe urrejtur për të bërë rukje në një gjuhë tjetër përveç gjuhës arabe, çfarë do tëthotë kjo?”

Përgjigje: “Kjo do të thotë se është e ndaluar për ta bërë këtë.”

Shpërndaje: