“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të dërgohen salvate mbi profetin gjatë predikimit?

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahoja (1/223-226)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

538 – Sufjani u pyet në lidhje me imamin i cili dërgon selame dhe salavate mbi profetin (salAllahu alejhi ue selem) gjatë kohës kur ai është duke predikuar hutben e xhumasë.

Sufjani tha:

Të tjerët duhet të heshtin.

Ahmed bin Hanbeli tha:

Nëse lutesh në heshtje brenda vetes, ska të keqe në këtë.

Is’hak bin Rahojah tha të njëjtën gjë si Ahmedi.

Shpërndaje: