Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të flasësh jashtë xhamisë gjatë hytbes së xhumasë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (61), min: 1.12.30

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighatsah%2020-02-1438.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A i lejohet një xhematliu që të flasë nëse është ulur jashtë xhamisë ndërsa imami mban hytben?

Përgjigje: A ka ardhur për tu falur apo është duke kaluar andej? Nëse ai ka ardhur për tu falur dhe për të dëgjuar hytben, ai nuk duhet të flasë edhe pse ai është jashtë xhamisë.

Shpërndaje: