Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të flesh xhunub pa marrë abdes?

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fetvaja nr 4/3309

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme për atë që është xhunub, të flejë para se të marr abdes?

Përgjigje: Është e lejueshme që njeriu të fle përderisa është xhunub, mirëpo më mirë është që në këtë gjendje, paraprakisht të marrë abdes. Për këtë kemi argument hadithin që e transmeton Aishja radijAllahu anha, në të cilin thotë:

كان رسول الله صلى الله عليه وسلم إذا أراد أن ينام وهو جنب يغسل فرجه ويتوضأ وضوءه للصلاة

“Kur i dërguari i Allahut ﷺ dëshironte të fle përderisa ishte xhunub, merrte abdes sikurse merrte abdes për namaz.”

I gjithë suksesi është tek Allahu, salavatet dhe selamet qofshin mbi të dërguarin Muhammed mbi familjen dhe shokët e tij!

Shpërndaje: