“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të kujtojmë Allahun gjatë hutbes?

Is’hak bin Mensur el-Kausaxh

Burimi: Meseil-ul-Imam Ahmad bin Hanbel ue Is’hak bin Rahojah (1/223-226)

www.perlatmuslimane.com

516 – E pyeta imam Ahmedin nëse lejohet të kujtoj Allahun (Azze ue Xhel) ndërsa imami është duke predikuar.

Imam Ahmed bin Hanbeli tha:

“Po, dhe atij i lejohet të lexojë Kuranin në qoftë se ai nuk e dëgjon predikimin.

Is’hak bin Rahojah tha të njëjtën gjë.

Shpërndaje: