“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të mësosh tek një i afërm?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilat-ul-Huda uen-Nur (549)

 Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetësi: “Një njeri e mëson të afërmën e tij dhe nuk është mahrem i saj. Nëna e saj apo dikush tjetër nga familja e saj janë të pranishëm për të parandaluar që të bien në sprova. A është kjo e lejuar?”

Përgjigje: “Është e lejuar nëse ka një mashkull i cili është mahrem aty dhe nëse ajo nuk është e veshur siç duhet. Kjo ndodhë shumë e rrallë sot. Prandaj unë nuk rekomandojë mësimdhënie të tilla.”

Shpërndaje: