Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet të përkthehet hutbeja e xhumasë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ls–14340327.MP3

Data e fetvas: 27-03-1434 ose 08-02-2013

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ne e shpjegojmë hutben e xhumasë para ezanit, sepse ka nga ata që nuk e kuptojnë gjuhën arabe. Pas ezanit hatibi mban hutben në gjuhën arabe. A është kjo bidat?

Përgjigje: Lejohet përkthimi i hutbes së xhumasë për ata që kanë nevojë. Kjo duhet të bëhet pas hutbes së xhumasë, si p.sh pas namazit të xhumasë. Atëherë hutbeja e xhumasë mund t’u përkthehet të pranishmëve apo mund të bëhet në një vend të veçuar për ta.

Shpërndaje: