Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet ti jepet zekati nënës nga gjiri nëse ajo ka nevojë?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet’h-il-Mexhid (21)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fth-mjd-17051435.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet ti jepet zekati nënës nga gjiri nëse ajo ka nevojë?

Përgjigje: Po, nëse ajo është e varfër. Jepi lëmoshë asaj. Këtu ajo nuk ka të njëjtin gjykim sikurse nëna biologjike. Jepi asaj. Nuk ka rëndësi se ajo është nënë yte nga gjiri përderi sa ajo është në nevojë.

Shpërndaje: