Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet t’i jepet zekati fëmijëve të vajzës?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi për t’ia dhënë zekatin fëmijëve të vajzës?

Përgjigje: Nuk është e lejueshme për t’i dhënë zekatin bazave (në trashëgimi) [1] apo degëve (në trashëgimi) [2]. Fëmijët e vajzës i takojnë degëve. Kështu që kjo nuk është e lejuar.


[1] Si babai, gjyshi, etj..
[2] Si fëmijët, nipërit e mbesat, fëmijët e nipërve dhe mbesave, etj..

Shpërndaje: