Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet ti jepet zekati motrës e cila është e varfër?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë kam një motër të martuar e cila ka një jetë shumë të vështirë materiale. A mund t’i jap zekatin asaj pasi që nuk kam kurrëfarë problemi me të apo me burrin e saj?

Përgjigje: Jepja lëmoshën burrit të saj të varfër kështu që ai të mund të furnizojë veten e tij dhe motrën tuaj. Ai është përgjegjës për furnizimin. Sa për motrën, jepja asaj një lëmoshë vullnetare apo një dhuratë. Ndërsa zekati i jipet bashkëshortit i cili është përgjegjës për furnizim.

Shpërndaje: