Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet t’i shitet televizioni një personi kafir?

Imam Muhamed Nasirudin el-Albani (v. 1420)
Silsilat-ul-Huda uen-Nur (42)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A lejohet t’i shitet televizioni një personi kafir që do ta përdorë atë për të dëgjuar muzikë dhe për të parë gjëra të turpshme?

Përgjigje: Mendoj se përgjigja është e qartë. Kjo nuk lejohet pasi që ti e ndihmon atë që të sjell shkatërrim në tokën. Ajo që nuk lejohet të shitet nga aspekti fetar, nuk lejohet të shitet. Në vend të kësaj, ai duhet të thyhet.

Shpërndaje: