Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet t’i them shokë kafirit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet´hul Mexhid (40)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20-%206%20-%202%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A më lejohet t’i them një personi kafir se ai është shoku im nëse qëllimi është për ta thirrur atë në Islam?

Përgjigje: Jo. Ai nuk është shoku yt. Kafiri nuk është shokë i muslimanit. Ai është armik i muslimanit. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ti nuk duhet ta thërrasësh atë në Islam.

Shpërndaje: