Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet t’ia jap dorën një plake?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e lejueshme që t’ia japësh dorën një plake dhe ta puthësh atë në kokë?”

Përgjigjen: ”Nëse ajo është maharim për ty, është e lejueshme ta puthësh atë në kokë dhe t’ia japësh dorën. Nëse ajo është e huaj, mjafton që vetëm t’i flasësh. Përshëndete atë me fjalë, por pa ja dhënë dorën dhe pa e puthur në kokë.”

Shpërndaje: