“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A lejohet veshja e rrobeve Nike?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi 

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=LHwWU_UAFkc

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e lejuar për të blerë rroba që esenca e tyre është teknjë zot në të cilat shkruan Nike? Ky është emri i këtij zoti.

Përgjigje: Si?

Pyetësi: Nike është në gjuhen angleze.

Përgjigje: Kërkojë mbrojtje tek Allahu.

Pyetësi: Përveç kësaj duhet ditur se ky sot nuk adhurohet më.

Përgjigje: Pse e shkruajnë emrin e tij nëse nuk adhurohet më?

Pyetësi: Kështu shqiptohet. Kjo nuk është në gjuhën arabe.

Përgjigje: Është e detyrueshme që gjëra të tilla të refuzohen. Është e detyrueshme të theksohet dhe të kujtohen ata që i blejnë këto produkte se kjo është diçka që myslimanët e refuzojnë.

________________________________________________________

http://en.wikipedia.org/wiki/Nike,_Inc.

Shpërndaje: