Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A më lejohet që ta prish agjërimin nëse udhëtoj 90 km për në vendin e punës?

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)

Burimi: Fataua Sijam

 www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 13: A më lejohet që ta prishi agjërimin nëse udhëtoj 90 km për në vendin e punës? 

Përgjigje: Po, kjo distancë llogaritet si udhëtim. Të lejohet që ta prishësh agjërimin edhe pse automjetet e sotme janë lehtësuese dhe të rehatshme. Ky është një lejim nga Allahu (subhanehu ue te ala).

Profeti ﷺ ka thënë:

“Kjo është një sadaka që Allahu ua ka dhuruar juve. Prandaj pranone sadakanë e Tij.”

Shpërndaje: