Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A më lejohet që të pranojë paratë që janë fituar në mënyrë të ndaluar?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Umdat-il-Fikh (5)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–01041434.mp3

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Është një person i cili ka fituar para në mënyrë të ndaluar dhe dëshiron ti largojë ato. A më lejohet që ti marrë për nevojat e mia?

Përgjigje: Nëse ti je në nevojë kjo është e padëmshme. Nuk ka dallim në mes teje dhe të tjerëve. Ato nuk duhet të merren si sadakë por si para që duhet të shpenzohen për qëllime të dobishme.

Shpërndaje: