“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A mjafton gusli pa abdes? – Uthejmin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: “Lika’ati ma’a esh-Shejkhejn”

Pyetësi: Abdullah et-Tajjar, (2/106)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e mjaftueshme për të marrë gusël pa marrë abdes?”

Përgjigje: ”Po, kjo është e mjaftueshme sepse Allahu thotë:

“Nëse jeni xhunub, atëherë pastrohuni!” (El-Maide, 06)

Allahu në këtë ajet nuk e përmend abdesin. Megjithatë, është mirë nëse merr abdes së pari, pastaj lanë flokët tri herë dhe pastaj lanë tërë trupin.”

Pyetje: “Nëse bëjmë vetëm gusël, a duhet të shpërlajmë gojën dhe hundën?”

Përgjigje: “Po, duhet.”

Shpërndaje: