Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A mjafton vetëm leximi i sures el-Fatiha gjatë rukjes?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhamed bin Abdil-Vehab (5)
http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1430-8-3.mp3
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A është e mjaftueshme për të lexuar suren el-Fatiha në lidhje me rukjen?”

Përgjigje: ”Kjo është e mjaftueshme. Është e mjaftueshme në qoftë se leximi shoqërohet me një qëllim të sinqertë. Megjithatë, të lexohet i tërë Kuranit është mirë. Ndërsa, është më mirë për të lexuar më shumë sikurse suret ”el-Ikhlas”, ”el-Felek” dhe ”en-Nas”. Sahabët që e shëruan paganin që ishte pickuar nga akrepi nuk lexuan më shumë se suren el-Fatiha.”

Shpërndaje: