“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A ndikon kalimi i kohës në dhënien e fetvave?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: https://www.youtube.com/watch?v=spbpCV4taaM&feature=youtu.be

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A ndikon kalimi i kohës në dhënien e fetvave?

Përgjigje: Fetvatë e bazuara në argumente nuk ndryshojnë në varësi të kohës. Por nëse dijetari jep një fetva bazuar në gjykimin e tij dhe nuk ka argumente të dukshme dhe pastaj e kupton se ai ishte gabim, ai ndryshon fetvan e tij dhe e merr atë me peshë dhe të saktë.

Shpërndaje: