Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A pranohet namazi pas imamit magjistar?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://alfawzan.ws/node/1717

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Sa i vlefshëm është namazi prapa një imami i cili praktikon magjinë dhe shkruan amulete magjie dhe hajmali?”

Përgjigje: ”Pyetja është e qartë: Sa i vlefshëm është namazi prapa një imami i cili praktikon magjinë dhe shkruan amulete magjie dhe hajmali?

As namazi i tij nuk është i vlefshëm. Ngase ai është magjistar dhe dihet se magjistari është kafir. As namazi i tij nuk është i vlefshëm deri sa ai të pendohet sinqerisht tek Allahu (Azze ue xhel).

E si do të jetë e vlefshme falja pas tij? Namazi pas tij nuk është i vlefshëm. E as namazi i tij nuk është i vlefshëm edhe në qoftë se ai falet i vetëm përderisa të pendohet tek Allahu (Azze ue xhel).”

Shpërndaje: