“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet abdesi nëse e prek një grua?

Shejkhul Islam Ibnu Tejmijeh (v. 728)

Burimi: ”El-Fetaua el-Irakijjeh” (1/60)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A prishet abdesi nëse e prek një grua?”
 
Përgjigje: Nëse mashkulli merr abdes, atëherë ky është një veprim i mirë. Nëse ai fal namazin pa marrë abdes (në një rast të tillë), sipas mendimit më të drejtë namazi konsiderohet të jetë i saktë.

Shpërndaje: