“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet abdesi nga kremi i flokëve dhe nga buzëkuqi?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu’ Fetaua ue rasa’il Shejkh Ibn Uthejmin, (4/200-201)
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Nëse gruaja përdorë krem të flokëve apo buzëkuq, a prishet abdesi i saj?”

Përgjigje: “Nëse gruaja përdor vajra të ndryshme flokësh apo buzëkuq, nuk e prishin abdesin e saj e as agjërimin. E njëjta gjë vlen edhe nëse ajo përdorë krem në fytyrë. Megjithatë, nëse ka ndonjë shije në këta buzëkuq, ajo nuk duhet t’i përdorë në mënyrë që të mos i shkojnë poshtë në fyt (kur ajo agjëron).”

Shpërndaje: