Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet abdesi nga pirja e duhanit?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Lika Maftuh bit-Ta’if

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/liqo_%20maftuh20-07-1435-01.mp3

Përktheu: Valdet Gashi www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A prishet abdesi nga pirja e duhanit?

Përgjigje: Jo. Por, kjo është një mëkat. Pirja e duhanit është një mëkat, sepse ajo është e dëmshme dhe ka erë të keqe. Nuk ka asnjë ndryshim në gjykimin e pirjes së duhanit, në asnjë mënyrë. Pse e pinë duhanin kur pirja e duhanit të lëndon, ka erë të keqe, dhe të ndikojnë në shëndetin? Ti je një musliman i mençur. Ti duhet ta shmangësh atë. Mjaftojnë të gjitha gjërat e tjera të lejuara, siç janë frutat, mishit dhe gjëra të tjera që ke qasje në to. Allahu na ka dhënë gjëra të mjaftueshme ne, që të mos jemi në nevojë për këto gjëra të neveritshme.

Shpërndaje: