Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

A prishet abdesi nga prekja e organit?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Likaat el babul meftuh

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Fjala përfundimtare tek unë është se: Prekja e organit nuk e prish abdesin vetëm në rast se është prekje me epsh, atëherë në këtë rast abdesi prishet. Po ashtu nëse prekja ndodh nga ndonjë person tjetër, themi të njëjtën gjë. Duke u nisur nga kjo, gruaja e cila pastron fëmijën e saj dhe prek organin e tij abdesi i saj nuk prishet.

Shpërndaje: